Добре дошли в Парк Родопи - Дом за възрастни хора, Рехабилитационен център
older_people_2 old-age Older Couple
 Всички гости на рехабилитационния център Парк Родопи са щастливи. За нас е важно да има разбирателство и щастие между настанените гости в базата на домът.
1IMG_0084 3IMG_0067 6IMG_0076
Отседналите клиенти в Парк Родопи могат да се насладят на чистия въздух и прекрасната природа около рехабилитационния център.    

7IMG_0074

Домът се намира в близост до града на 15 минути до град Пловдив. Домът е разположен на тихо и спокойно място. Дворът е с много пейки и красиви кътчета за приятно прекарване на времето. Далече от мръсния въздух на населения град. Въздухът е много подходящ за хора, страдащи от астма и други видове  заболявани

  mortazavi20110214082809263

Лечение – Назначено медицинско лице извършава необходимите манипулации и се грижи за комфорта и здравето на домуващите, като следи също и за предписанията от лекуващите лекари. Осигурено е снабдяването с предписаните лекарствени средства, като се осъществява контрол за правилното им приемане. 

 

 

УСЛУГИ

Домът приема възрастни хора за гледане дългосрочно, но и за Ваше удобство и за гледане за кратки периоди от време. 

Настаняването се осъществява след сключване на договр за услуги, след проведен разговор на място с близките на бъдещия доверител. Ние съставяме индивидуален план съгласно, който всеки възрастен може да се чувства добре, а неговите близки да са спокойни за него.

Необходими документи: Копие от лична карта или паспорт, копие от решение на ТЕЛК или епикриза, ако има такава, становище от личния лекар

Осигоряваме 24-часово здравно обслужване. Всички допълнителни изисквания и грижи за настанения се обсъждат на място.

Лечение – Назначено медицинско лице извършава необходимите манипулации и се грижи за комфорта и здравето на домуващите, като следи също и за предписанията от лекуващите лекари. Осигурено е снабдяването с предписаните лекарствени средства, като се осъществява контрол за правилното им приемане.

 

Санитарни услуги – Осигурена е ежедневна грижа за доброто самочувствие и престой на домуващите. Оказва се помощ при извършване на дневния тоалет и обичайните хигиенно санитарни нужди. Почистване и дезинфекция на стаите и общите части. Осигурено е постоянното наличие на санитарни и хигиенни консумативи в санитарните помещения. Извършва се редовно подменяне на постелъчното бельо и почистване на помещенията.

 

home-physical-therapy main-image rehab

 

 

Парк Родопи – рехабилитационен център за възрастни хора

Когато хората навлязат в т.нар. трета възраст, ги обхващат различни емоции. Някои изживяват най-хубавите си години, радвайки се на голямо семейство и подкрепа. Други, които нямат този късмет, потъват в мрачни мисли, грижи и проблем. Трети започват да приемат все повече лекарства, чувствайки все по-голяма болка и дискомфорт. Последните две, обикновено вървят ръка за ръка, тъй като отрицателната енергия често предизвиква и слага началото на дребните болежки, които впоследствие прерастват в сериозни заболявания.

Хората търсят всевъзможни решения за тези свои проблеми, най-разпространеното от които са медикаментите. Оповавайки се на лекарствата всички таят надежда, че здравословното им състояние ще се подобри. Понякога, това наистина се случва, но повечето пъти заслуга за оздравяването на пациентите има и нещо друго. Дали ще бъде положителна нагласа, мечти, семейството, усмихнатите лица наоколо или спокойствието на природата, няма значение, всеки един от тези фактори могат да помогнат за възстановяването на човек.

Тогава, какво ли ще бъде, ако има място, което предлага всички тези неща и още много други? Ще разберете, ако посетите рехабилитационен център Парк Родопи, създаден специално за задоволяване здравословните нужди на своите посетители. Домът се намира в красива борова гора, предлагаща удивителни гледки, чист въздух, разходки с часове и невероятна атмосфера.

Освен лекарствата, за пълноценният живот на хората са важни и хранителните продукти, които те приемат. Знаем какво се предлага в повечето здравни заведения – там пациентите предпочитат да гладуват. Тук, обаче, се използват храни с високо качество, а менюто е съобразено с възрастта, здравето, проблемите и предпочитанията на живущите. За приготвянето на всяко ястие се ползват пресни продукти. Хората имат изготвен от специалисти индивидуален хранителен режим, съобразен със аболяванията им.

В Парк Родопи хората могат да си похапват по четири пъти на ден. Вкусните гозби са прясно приготвени и съдържат изцяло естествени продукти. Помещенията за готвене се поддържат и хигиенизират според съответните законови изисквания.

Отклонявайки се към техническата част, ще споменем, че хранителният блок се разпростира на 300 кв.м. площ и е снабден с иновационни и професионални уреди.

Контакти и запитвания: Парк Родопи